Η παγκόσμια κοινότητα νιώθει ότι η Ελλάδα σε καλεί να επενδύσεις, διαπιστώνει ο επικεφαλής της Pfizzer - Free Sunday
Η παγκόσμια κοινότητα νιώθει ότι η Ελλάδα σε καλεί να επενδύσεις, διαπιστώνει ο επικεφαλής της Pfizzer

Η παγκόσμια κοινότητα νιώθει ότι η Ελλάδα σε καλεί να επενδύσεις, διαπιστώνει ο επικεφαλής της Pfizzer

Τη βεβαιότητα του ότι αν καταφέρουμε και εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, 'Αλμπερτ Μπουρλά, στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Βλέπουμε το περιβάλλον ν' αλλάζει στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που σε καλεί να επενδύσεις σ' αυτήν και χαίρομαι πολύ γι' αυτό, γιατί είναι η χώρα μου. Και ξέρω πως η παγκόσμια κοινότητα νιώθει το ίδιο», τονισε ο κ. Μπουρλά, o οποίος τόνισε ότι η εταιρεία δουλεύει και θα δουλέψει στο μέλλον στην ανάπτυξη των ψηφιακών της υποδομών και γι' αυτό επέλεξε τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δημιουργήσει έναν από τους κόμβους της (hubs).

Ο επικεφαλής της Pfizzer είπε ότι παρά την πανδημία που προκάλεσε καθυστερήσεις, έως το τέλος του έτους θα εργάζονται στη Θεσσαλονίκη 200 άνθρωποι ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του από τα ταλέντα και τις ικανότητές των Ελλήνων, επισημαίνοντας πως 15-20% των αιτήσεων που δέχθηκε η εταιρεία για τις θέσεις εργασίας προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης και θέλουν τώρα να γυρίσουν πίσω.

Συγχρόνως έκανε γνωστό ότι ο σχεδιασμός της Pfizer περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία και σ' αυτό θα μπορέσουν να δουλέψουν άλλα 350 άτομα.

Συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται σε πρώτη φάση, είπε, 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο κ.Μπουρλά, ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς, όπως είπε: «Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για την Ελλάδα είναι τα ταλέντα μας και η εμπειρία που διαθέτουν όσοι δούλεψαν σε μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και τώρα θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους. Γι' αυτό τους δίνουμε κίνητρα για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια».

«Όσο περισσότερο μιλάτε για την εμπειρία σας τόσο περισσότεροι θα έλθουν για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που αλλάζει», προσέθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μπουρλά και τους CEO της Philip Morris και της Deloitte που συμμετείχαν στο ίδιο πάνελ με τον CEO της Pfizzer.

Απαντώντας σε ερώτηση τουκ. Μπουρλά για τη Δημόσια Διοίκηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι η αναδιοργάνωσή της υπήρξε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε τους δείκτες αποδοτικότητας κι αυτό δεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος κυρίως στην ψηφιακή διασύνδεση και απαρίθμησε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Υπήρχαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν σπουδαία δουλειά την περίοδο της πανδημίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι με την κατάλληλη επιβράβευση και καθοδήγηση μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πρόοδο, όπως είπε, ειδικά στον τομέα των επενδύσεων, μειώνοντας τα γραφειοκρατικά βάρη. «Χρειαζόμαστε πιο γρήγορους ρυθμούς και στη Δικαιοσύνη. Έχουμε κάνει ήδη πρόοδο, αλλά αυτή η μεταρρύθμιση θέλει χρόνο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, για να επισημάνει ότι η υποχώρηση της πανδημίας το 2021 και η συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 θ' αποτελέσουν την ευκαιρία για να συστηθεί ξανά η Ελλάδα στον κόσμο, πιο ισχυρή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.