Χωρίς κάμερες εμβολιάστηκε ο Τσίπρας - Free Sunday
Χωρίς κάμερες εμβολιάστηκε ο Τσίπρας

Χωρίς κάμερες εμβολιάστηκε ο Τσίπρας

Χωρίς τηλεοπτικές κάμερες στον χώρο εμβολιάστηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου τον υποδέχτηκε ο Υπουργος Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους.

Παράλληλα, σημείωναν ότι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα προκειμένου να σταλεί το απαραίτητο μήνυμα προς τους πολίτες για την ανάγκη εμβολιασμού και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση έστησε χθες ένα επικοινωνιακό σόου προκειμένου να καλύψει τις ανεπάρκειες της ως προς τη διαχείριση της πανδημίας.

Μετά τον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού συνομίλησε με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, σε δηλώσεις του στις κάμερες κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν λαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια για τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας όμως πως «δεν έχουν όμως κανένα λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια μπροστά στο εμβόλιο που είναι το μοναδικό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη έναντι στον ιό».

Ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης ανέφερε πως θα ήθελε να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος  και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες.

Ο κ.Τσίπρας είπε ανάμεσα στα άλλα:

«Έχοντας την γνώση των πρώτων δέκα μηνών δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την κυβέρνηση να ρίχνει όλες τις ελπίδες στο εμβόλιο και να μην ενισχύει το ΕΣΥ, την δευτεροβάθμια φροντίδα και τα πιλοτικά προγράμματα ώστε να σωθούν όσοι περισσότεροι πολίτες μέσα στις ΜΕΘ. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, την οποία δεν δείχνει μία κυβέρνηση που στήνει επικοινωνιακά σόου».