Συμφωνία στο άνοιγμα των σχολείων- Διαφωνίες στην ημερομηνία - Free Sunday
Συμφωνία στο άνοιγμα των σχολείων- Διαφωνίες στην ημερομηνία

Συμφωνία στο άνοιγμα των σχολείων- Διαφωνίες στην ημερομηνία

Διαφωνίες ως προς το άνοιγμα των σχολείων καταγράφηκαν χθες στην τηλεδιάσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αποτέλεσμα το θέμα να παραπεμφθεί σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

“Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή εάν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων, είπε ο μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε “πρώτη προτεραιότητα” της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ο κ.Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει "την οριστική εισήγηση των ειδικών η οποία είναι είτε ομόφωνη, είτε κατά πλειοψηφία” και διευκρίνισε ότι “αυτή τη στιγμή παραμένει στο τραπέζι η πρόταση, με ισχυρές πιθανότητες, να ανοίξουν τα σχολεία είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε τη Δευτέρα 11 του μήνα".

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται – με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους – είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες: Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

«Νομίζω πως η τελική απόφαση θα είναι προς το άνοιγμα των σχολείων εφόσον δεν υπάρξει κάποια πολύ ιδιαίτερη ανατροπή των δεδομένων που έχουμε αυτήν τη στιγμή», τόνισε κ καθηγητής Τσακρής, μέλος της Επιτροπής.