Μόνο για το Εθνικό Θέατρο άκουσε φημολογία για παρενοχλήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Μόνο για το Εθνικό Θέατρο άκουσε φημολογία για παρενοχλήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο για το Εθνικό Θέατρο άκουσε φημολογία για παρενοχλήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες», έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε ερώτηση για τις φήμες περί του Εθνικού Θεάτρου.

«Όλο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν ευσταθεί» ανέφερε η κυρία Μενδώνη, η οποία διευκρίνισε ότι καμία επώνυμη καταγγελία δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Όταν δεν υπάρχουν καταγγελίες δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δεν στέκει σε ένα κράτος δικαίου. Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες οφείλουμε να παρέμβουμε όχι όμως σε φήμες  και συζητήσεις στα social media», είπε η κ.Μενδώνη, η οποία σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμιά καταγγελία για τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενώ αναφερόμενη γενικότερα στην χιονοστιβάδα αποκαλύψεων - καταγγελιών καλλιτεχνών για παρενοχλήσεις τόνισε ότι είναι μια νοσηρή κατάσταση που έρχεται στο φως και ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα.

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του νωρίτερα.«Περιμέναμε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».