Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο Γ. Κύρτσος στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο Γ. Κύρτσος στη Θεσσαλονίκη

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο Γ. Κύρτσος στη Θεσσαλονίκη

Το νέο του βιβλίο  «Η διπλή κρίση Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης 2015-2017»  παρουσίασε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Το βιβλίο, το οποίο έχει εκδοθεί με τη χορηγία της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και διανέμεται δωρεάν, περιλαμβάνει άρθρα του Γ. Κύρτσου την περίοδο 2015-2017, τα οποία χωρίζονται σε 4 ενότητες, ενώ στην πέμπτη ενότητα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κάνει τις εκτιμήσεις του γι' αυτά που έχουμε μπροστά μας και πώς μπορούμε να τα διαχειριστούμε αποτελεσματικά.

Οι ενότητες:  

  • Το αυξημένο οικονομικό και κοινωνικό κόστος του τρίτου μνημονίου
  • Το προσφυγικό - μεταναστευτικό ως καταλύτης της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κρίσης
  • Η σύνθετη σχέση ΣΥΡΙΖΑ - εξουσίας
  • Η σταδιακή επιδείνωση του ευρωπαϊκού και του διεθνούς περιβάλλοντος
  • Μπροστά στη διπλή πρόκληση
Στην πέμπτη ενότητα ο κ. Κύρτσος διατυπώνει τις απόψεις του για την αντιμετώπιση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κρίσης, όπως, επιτάχυνση της προσαρμογής, πίεση στους εταίρους για περισσότερες επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις με δική μας πρωτοβουλία, αλλαγές στη φορολογική και οικονομική πολιτική.

«Δεν προτείνω εύκολες λύσεις, γιατί οι εύκολες και φυσικά ανύπαρκτες λύσεις μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, προσπαθώ να συμβάλω στη διατύπωση ολοκληρωμένης πρότασης, για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα μας βγάλει από την κρίση».

Την παρουσίαση του βιβλίου μαζί με τον κ.Κύρτοο, έκανε ο επίκουρος καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, και διευθυντής στο Ινστιτούτο του Ποταμιού, «Π στο τετράγωνο», Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ενώ μετά την παρουσίαση, έγινε συζήτηση του ευρωβουλευτή με το ακροατήριο, την οποία συντόνισε ο Χρήστος Μάτης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές και πρώην υπουργοί, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Θόδωρος Καράογλου, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, οι πρώην γγ, Δημήτρης Πανοζάχος και Στράτος Σιμόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, Στέλλα Αβραμίδου, Στέφανος Γωγάκος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Δημήτρης Κούβελας, και ο πρώην ευρωβουλευτής καθ. Ιωάννης Τσουκαλάς.

Την ΝΔ, εκπροσώπησε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κυρία Βίκυ Ευταξά, συνοδευόμενη από πολιτικά στελέχη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Κύρτσος παρέθεσε γεύμα σε στελέχη του κόμματος από τον πρωτογενή τομέα.