Φυσικό lifting προσώπου με λεμφική κινητοποίηση - Free Sunday
Φυσικό lifting προσώπου με λεμφική κινητοποίηση

Φυσικό lifting προσώπου με λεμφική κινητοποίηση

Ένα από τα θέματα που προβληματίζουν τις περισσότερες γυναίκες με το πέρασμα του χρόνου είναι η γήρανση του δέρματος και κατά συνέπεια, η απώλεια της νεανικότητας και της φρεσκάδας του προσώπου τους. Το «κρέμασμα» του δέρματος, οι ρυτίδες, οι «σακούλες» και οι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν βραχνά για τις γυναίκες, που ανέκαθεν ήταν φιλάρεσκες.

Γιατί γερνάει το δέρμα

  1. DNA, γονίδια, κληρονομικότητα: Από την τρίτη, κιόλας, δεκαετία της ζωής μιας γυναίκας, ξεκινούν φυσιολογικές διαδικασίες γήρανσης του δέρματος. Λόγος αυτού είναι η μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, απώλεια του υποδόριου λίπους, μείωση της ικανότητας εφίδρωσης, ξηρότητα του δέρματος και ανεπαρκής λεμφική κυκλοφορία.

  2. Εξωτερικοί/περιβαλλοντικοί παράγοντες: Φυσικά, τη φυσιολογική αυτή διαδικασία επιτείνουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ο τρόπος ζωής της κάθε γυναίκας.  Πιο συγκεκριμένα, τη γήρανση του δέρματος επιβαρύνει το κάπνισμα, το άγχος, το καυσαέριο, η χρήση καλλυντικών προϊόντων κακής ποιότητας και η έκθεση στον ήλιο.

Με ποιον τρόπο εκδηλώνεται η γήρανση

Οι γυναίκες παρατηρούν με το πέρασμα του χρόνου:

  • Ρυτίδες σε σημεία του προσώπου, όπως στις γωνίες των ματιών, στο μέτωπο, πάνω και κάτω από τα χείλη, στο λαιμό
  • Ξηρή, θαμπή επιδερμίδα
  • «Σακούλες» και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
  • «Κρέμασμα» του προσώπου
  • Πτώση των βλεφάρων

Ένας αριθμός γυναικών καταφεύγει στη λύση του χειρουργικού lifting προσώπου ή άλλων παρεμβάσεων, όπως το botox. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες έχουν ενδοιασμό σε σχέση με το αποτέλεσμα και φυσικά θέλουν να αποφύγουν τη διαδικασία του χειρουργείου και το μεγάλο, συνήθως, κόστος.

Φυσικό lifting προσώπου με την τεχνική της Λεμφική Κινητοποίησης

Ποια καλύτερη λύση, λοιπόν, υπάρχει από την πρόληψη/ μείωση των αποτελεσμάτων της γήρανσης με φυσικό τρόπο, ανώδυνα και με γρήγορα αποτελέσματα;

«Η λεμφική κινητοποίηση βρίσκει εφαρμογή στον τομέα της αισθητικής φυσικοθεραπείας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άριστη γνώση και κατάρτιση του φυσικοθεραπευτή στον συγκεκριμένο τομέα. Στο Physiopolis είμαστε εξειδικευμένοι σε μεθόδους που προάγουν το ευ ζην», τονίζει η κ. Εβίτα Παπαργυροπούλου, PT, M.Sc. Certified Lymphedema Therapist.  

Με ποιόν τρόπο λειτουργεί

Όπως μας εξηγεί η κ. Παπαργυροπούλου, «ο ειδικός φυσικοθεραπευτής ξεκινά και τελειώνει τη μέθοδο από την περιοχή του λαιμού, καθώς εκεί υπάρχει μεγάλος αριθμός λεμφαδένων και αγγείων που αφορούν και τη περιοχή του προσώπου. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές με τα χέρια του, στην περιοχή του προσώπου, στο κεφάλι και στο λαιμό με έμφαση στα σημεία που πάσχουν.

Οι κινήσεις του είναι απαλές και κυκλικές και μάλιστα πολύ χαλαρωτικές για το άτομο. Η μάλαξη επηρεάζει τόσο τη λέμφο, όσο το συνδετικό ιστό και του μύες του προσώπου.

Υποβοηθώντας τη λεμφική και την αιματική κυκλοφορία, σημεία όπως οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια μειώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς τα υγρά που είναι αποθηκευμένα σε αυτές, παροχετεύονται στους λεμφαδένες και αποβάλλονται. Με τη σωστή κυκλοφορία της λέμφου που επιτυγχάνεται, αποβάλλονται τοξίνες, κάνοντας έτσι το δέρμα να αναζωογονείται και να φαίνεται πιο υγιές και λαμπερό.

Οι μύες του προσώπου, ακόμα κι αν δε το αντιλαμβανόμαστε, βρίσκονται σε τάση λόγω στρες, συγκεκριμένων εκφράσεων που υιοθετούμε και σε ορισμένα άτομα εξαιτίας του καπνίσματος. Η ειδική κινητοποίηση τους χαλαρώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να απαλύνονται/μειώνονται οι ρυτίδες έκφρασης σε σημεία όπως τα μάτια, το μέτωπο και τα χείλη.»

Πώς διατηρεί μια γυναίκα το αποτέλεσμα της λεμφικής κινητοποίησης

Πολύ σημαντική προϋπόθεση από τα νεανικά χρόνια κιόλας, για τη διατήρηση ενός υγιούς προσώπου είναι η περιποίηση και ενυδάτωση του. Το ίδιο ισχύει και μετά από συνεδρίες λεμφικής κινητοποίησης. Το πρόσωπο μας δε πρέπει να αφήνεται στη μοίρα του, αλλά με κρέμες και καλλυντικά καλής ποιότητας να το ενυδατώνουμε και να το προστατεύουμε. Επιβάλλεται η χρήση αντηλιακού για την όσο λιγότερη έκθεση του στις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, καθώς και ο καλός καθαρισμός του προσώπου, ιδιαίτερα στο τέλος της ημέρας, από το make–up και τις ακαθαρσίες του περιβάλλοντος που δέχεται, όπως το καυσαέριο.

«Το φυσικό lifting  προσώπου είναι ένα δώρο που όλες οι γυναίκες αξίζει να κάνουν στον εαυτό τους, με άμεσα, αναίμακτα και μικρού κόστους αποτελέσματα. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!», καταλήγει η κ. Παπαργυροπούλου